perjantai 14. lokakuuta 2011

Muhkeat mokkapalat






Tällä reseptillä mokkapaloista tulee paksuja ja meheviä. Mokkapalat on helppo tehdä ja maistuvat lähes jokaiselle.

Pohja:
4 munaa
4dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl leivonta kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
150g margariinia
2dl vettä

Kuorrute:

1 paketti tomusokeria
50g voisulaa
6 rkl kahvia
1 rkl leivonta kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Koristeluun nomparelleja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti keskenään.

Sulata margariini ja lisää vesi sen joukkoon. Lisää vesi-margariiniseos taikinan joukkoon ja sekoita taikinasta tasainen. Tämän jälkeen kaada taikina pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista pohjaa 20 minuuttia uunin keskitasolla. Kokeile pohjaa hammastikulla. Pohja on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa kiinni. Nosta pohja jäähtymään.Huom! Pohjan pitää olla kokonaan jäähtynyt ennen kuin kuorrute tehdään.

Sulata kuorrutusta varten voi. Sekoita voisulan joukkoon tomusokeri, vaniliinisokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Levitä kuorrute nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, koska kuorrute jähmettyy nopeasti. Lisää päälle värikkäitä nomparelleja.

12 kommenttia:

  1. Oikein maukkaita tuli tällä reseptillä! Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Todella hyvia niista tuli ensimmaisella kerralla ja toivotaan, etta tulee tallakin kertaa. Kiitos reseptist😊

    VastaaPoista
  3. Onko tuossa todella yksi paketti tomusokeria (500g)?

    VastaaPoista
  4. Nyt pohja uunissa. Saapa nähä onnistuuko.😊 Näyttää olevan yks paketti tomusokeria (500g).

    VastaaPoista
  5. Oikein hyviä. Tosin paistoajaksi riitti 13min.

    VastaaPoista
  6. Oli kyllä liikaa tomusokeria, puolet tuosta määrästä olis sopiva. Ja liian vähän kaakaojauhetta 🙄

    VastaaPoista
  7. Hei Onko ohje pelilliseen vai pienempään vuokaan? Terv. Eija.

    VastaaPoista